Warning: Illegal string offset 'debug_mode' in /home/beatrijs/domains/beatrijslagarde.nl/public_html/wp-content/plugins/q2w3-post-order/q2w3-post-order.php on line 871
Woning/studio

Woning/studio

Berghem

WOONHUIS INTERIEUR 6

WOONHUIS INTERIEUR 6

1-Woonhuis

1-Woonhuis

situatie vóór

situatie vóór

Plattegrond

Plattegrond

Lichtplan

Lichtplan

Armaturen voorstel

Armaturen voorstel

Schets tv hoek

Schets tv hoek

Woonhuis interieur 1

Woonhuis interieur 1

Woonhuis interieur 2

Woonhuis interieur 2

Woonhuis interieur 3

Woonhuis interieur 3

Woonhuis interieur 4

Woonhuis interieur 4

Woonhuis interieur 5

Woonhuis interieur 5

Woonhuis studio

Woonhuis studio

Woonhuis studio 2

Woonhuis studio 2

Tuin 1

Tuin 1

Tuin 2

Tuin 2

WOONHUIS INTERIEUR 61-Woonhuissituatie vóórPlattegrondLichtplanArmaturen voorstelSchets tv hoekWoonhuis interieur 1Woonhuis interieur 2Woonhuis interieur 3Woonhuis interieur 4Woonhuis interieur 5Woonhuis studioWoonhuis studio 2Tuin 1Tuin 2

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Omschrijving
De ruimte heeft een loftachtige sfeer. Dus alle functies bevinden zich in één ruimte. In zo'n geval is het belangrijk om duidelijke functies toe te kennen aan de verschillende plekken binnen de ruimte. Hierdoor wordt de ruimte optimaal gebruikt. De keuken is volledig geïntegreerd in de leefruimte en daardoor ook uitgevoerd als een woonconcept met materialen die op andere plekken weer terug komen.

De eettafel is de centrale plaats in de ruimte. Vanaf deze plaats is er contact met alle plekken en een mooi zicht op de tuin. De haard is geplaatst als ruimtedeler om de dragende hoek van het huis in het totale ontwerp mee te laten spelen. Bovendien is het een doorkijkhaard. Zo is er zowel vanaf keuken/eethoek als loungeplek van te genieten. De loungeplek blijft transparant maar geeft net voldoende privacy.

In het bestaande gedeelte kwam het plafond wat lager. Dat maakt de ruimte wat speelser. Ook ontstaat er zo een intieme TV plek. Diverse plafondhoogtes/lichtstraten/verandering van vloeroppervlakten zijn ook bevorderlijk voor de akoestiekvermindering.

 

Ontwerp Studio
De bedoeling was om de ruimte zó in te delen dat er gewerkt kan worden door twee personen. Ook moest er de mogelijkheid zijn om opdrachtgevers te ontvangen en om workshops, lezingen en voorlichtingen te geven.

 

Lichtplan
We hebben goed gekeken naar de functionaliteit van de verlichting. Wat moet er precies aangelicht worden? En hoe zorgen we voor balans, evenwicht en spanning in het lichtplan? Om dit te bereiken hebben we bereikt door de downlighters in diverse uitvoeringen te gebruiken. Die op andere plekken worden gerepeteerd.

Doordat er diverse muurtjes waren met een goeie inbouwdiepte konden we inbouwarmaturen plaatsen op 30 cm. van de vloer waardoor er een mooi spannend beeld ontstaat in de hoog/laag structuur. Staande schemerlampen en leeslampen zorgen verder voor de sfeer en de functionaliteit in de verlichting.

 

Kleuradvies en sfeer
Door stoere materialen te gebruiken ontstaat direct een stoer, strak en warme sfeer. Natuursteenvloer, steen omdat het buiten moest doorlopen, maar wel van leisteen met een onregelmatig karakter. Grote tegels van 80 x 80  pasten prima in deze grote ruimte. Hierdoor wordt de ruimte stoer, maar ook strak.

Verder plaatsten we een grote stoffen hoekbank en grote chaise lounges bij de TV.Een lange tafel gekoppeld aan de keuken, uitgevoerd in vergrijsd doorleefd hout. Daaraan stoere stevige gestoffeerde eetfauteuils. Karpetten voor de warme sfeer. De wanden zijn strak gestucd en gekleurd in warme grijstinten (afgestemd op vloer en meubilair) met een accent op een wand. Deze is antraciet geworden omdat deze direct door het glas naar buiten loopt waar antraciet stenen zijn gebruikt. Bovendien geeft het een prettige rugdekking in de zitgroep.