Veranda

Berghem

Veranda Impressie 1

Veranda Impressie 1

Veranda Impressie 2

Veranda Impressie 2

Lichtplan

Lichtplan

Plattegrond

Plattegrond

Veranda Haard

Veranda Haard

Veranda vóór 1

Veranda vóór 1

Veranda vóór 2

Veranda vóór 2

Veranda vóór 3

Veranda vóór 3

Veranda Impressie 1Veranda Impressie 2LichtplanPlattegrondVeranda HaardVeranda vóór 1Veranda vóór 2Veranda vóór 3

Opdracht
Ontwerp indeling veranda. Veranda was aangebouwd en toen rezen de vragen:

 

  •  waar zullen we de haard plaatsen?
  • moet er een tafel in of een bank?
  • hoe krijgen we het gezellig?
  • Wat doen we met verlichting?

 

Sfeer
Overgang van binnen naar buiten. Dit bereik je door materialen te gebruiken voor buiten met een knipoog naar “binnen”. Na onderzoek van het project trokken wij de conclusie dat als je de haard als functionele ruimtedeler gaat plaatsen, de mogelijkheid ontstaat de ruimte twee functies mee te geven. Zo ontstonden zowel een eetplek als een loungeplek.

 

Lichtplan
Als de indeling bekend is kun je een goed doordacht lichtplan ontwerpen. In dit geval een mooie verdeling van de downlighters, die repeterend zijn zonder saai te wezen. Voor de sfeer de Constanza buitenlamp als staande schemerlamp, twee tafellampjes en een kroonluchter als knipoogje naar de huiselijke sfeer.

Er is ook nog aangegeven dat de tuinverlichting belangrijk is voor het wegkijken in de duisternis.

 

Materiaaltoekenning
Ons advies is om de grote lijnen wel de outdoorlook mee te geven. Dus de vloer is gebleven (straatklinkers die ook al op het pad liggen en uitlopen in de vloer van de veranda) zo loop je via een mooie overgang automatisch de veranda in. De haard krijgt een ruig en stoer uiterlijk van stucwerk afgewerkt met kalkverf, zodat er een doorleefd uiterlijk ontstaat. De loungeset en eethoek worden uitgevoerd in outdoor materialen. De kroonluchter ,schemerlampjes en karpet zorgen voor de huiselijke sfeer.